Soorten kozijnen

Je hebt verschillende soorten kozijnen waaruit je kunt kiezen. De soorten zijn:

  • Kunststof kozijnen
  • Aluminium kozijnen
  • Houten kozijnen
  • Stalen kozijnen

De meest bekendste is misschien wel houten kozijnen. Elk materiaal heeft unieke eigenschappen en voordelen.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen waren vroeger helemaal niet populair vanwege het uiterlijk. Ze zagen er niet mooi uit en konden de woning erg ontsieren. Met de verbeterde technologie zijn ze veel mooier en duurzamer geworden. Tegenwoordig zijn ze dan ook heel populair vanwege de vele voordelen. De voordelen kun je lezen op de pagina kunststof kozijnen.

Aluminium kozijnen

Mocht je willen gaan voor stalen kozijnen maar deze te duur vinden, dan kun je nog altijd kiezen voor aluminium kozijnen. Ze lijken veel op stalen kozijnen en zijn even sterk, maar de prijs bij aluminium kozijnen ligt veel lager per m2. Aluminium kozijnen zijn erg gewild vanwege de industriele look en sterke structuur. Meer voordelen over aluminium kozijnen lees je op deze pagina.

Houten kozijnen

Zoals hierboven al benoemd zijn houten kozijnen tientallen jaren de keuze geweest van vele huishoudens in Nederland. Deze keuze neemt iets vaker af vanwege het onderhoud die houten kozijnen van je vragen. Houten kozijnen hebben wel een hele warme, huiselijke sfeer wat andere kozijnen niet kunnen geven. Ook zijn ze duurzamer en makkelijk bewerkbaar. Meer voordelen kun je lezen op de pagina ‘houten kozijnen’.

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen waren vroeger erg populair en zelfs uiting van rijkdom. De rijken kozen ook graag voor een woning met alleen maar stalen kozijnen. Naast een elegante en strakke uiterlijk, hebben stalen kozijnen ook nog vele andere voordelen, zoals onderhoudsarm en enorme sterkte. Meer voordelen kun je lezen op de pagina ‘stalen kozijnen’.