Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn al jarenlang geliefd door veel huiseigenaren. De redenen is voor eenieder ander. De meest voorkomende voordelen van houten kozijnen zijn:

  • Bewerkbaar
  • lange levensduur
  • warme, huiselijke uitstraling

Bewerkbaar

Houten kozijnen onderscheiden zich van de andere soorten vanwege het bewerkbare eigenschap. Je kunt namelijk houten kozijnen schilderen en hiermee een nieuwe uitstraling geven. Bij aluminium en kunststofkozijnen vraagt de reparatie vaak om deskundigheid, maar bij houten kozijnen is vaak niet het geval. Je kunt heel makkelijk zelf je kozijnen repareren.

Hoewel rotten van hout een nadeel is bij de keuze voor houten kozijnen is dat in 95% van de gevallen makkelijk zelf te repareren. Hierdoor is vaak het vervangen niet nodig en bespaart u op extra kosten. Wel is het van groot belang dat de houten kozijnen met regelmaat worden onderhouden.

Lange levensduur

Bij de keuze voor goede houten kozijnen en goed onderhoud kunnen houten kozijnen 40 tot 75 jaar meegaan. De levensduur is vaak afhankelijk van de kwaliteit van het hout. Hardhout kozijnen worden vaak als buiten kozijnen gebruikt en hebben een langere levensduur dan zachthout kozijnen voor binnen kozijnen. De levensduur van zachthout kozijnen ligt tussen de 15 en 25 jaar.

Warme, huiselijke uitstraling

Wil je warmte en huiselijke sfeer in huis? Kies dan voor houten kozijnen! Het gezellige en warme ‘echte’ houtennerf patroon, maakt dat de ruimte echt leeft. Namelijk is hout ook een natuurproduct dat leeft. Tegenwoordig heb je ook kunststof kozijnen in een houtennerf patroon als alternatief voor de duurdere houten kozijnen.