Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen passen in elke woning en bieden heel veel voordelen, zoals:

  • Duurzaam vanwege de lange levensduur
  • Onderhoudsarm (paar keer in het jaar schoonmaken is voldoende)
  • Sterk materiaal
  • Mooie, strakke uitstraling

Duurzaam

De aluminium kozijnen die je kiest zijn duurzaam wanneer je kiest voor gerecyclede aluminium. Namelijk is aluminium een materiaal dat volledig hergebruikt kan worden en zo’n 75% van het aluminium dat sinds 1888 wordt geproduceerd wordt nog steeds gebruikt. Zo draag je een steentje bij aan een betere milieu, omdat gerecyclede aluminium kozijn 95% minder energie kost bij de productie dan een nieuw aluminium kozijn.

Onderhoudsarm

Aluminium kozijnen zijn de beste keuze als je geen rottende of roestende kozijnen wilt hebben die ook nog eens om veel onderhoud vraagt. Ook trekt aluminium geen vuil en stof aan en blijft na een schoonmaakbeurt lekker lang schoon. Aluminium kozijnen zijn kleurvast en vragen niet om een schilderbeurt. Dat scheelt je in de periode schilderskosten zoals bij houten kozijnen.

Sterk materiaal

Aluminium kozijnen kunnen grote raampartijen makkelijk aan vanwege het sterke materiaal. Het is een stevig en vormvast materiaal en gaat tot wel 40 jaar mee. Heel duurzaam dus. Dankzij het sterke profiel is het inbraak- en brandwerend wat je woning extra veilig maakt.

Mooie, strakke uitstraling

Als je opzoek bent naar elegante kozijnen, zijn dit wel de mooiste kozijnen voor jouw huis. Het past bijna in iedere interieur. Wel is het handig om goed na te denken over de kleur die je kiest, want ze zijn niet overschilderbaar. Vooral met oog op dat ze zo’n 40 jaar meegaan.